Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С два документа намалява административната тежест за инвеститорите

С два документа намалява административната тежест за инвеститорите

Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите.

На днешното си заседание правителството прие пореди мерки за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. Този път от облекчението ще се възползват инвеститорите, които кандидатстват заиздаване на сертификат за клас инвестиция или приоритетен инвестиционен проект.Това са удостоверението за липса на парични задължения към община исвидетелството за съдимост. Те ще бъдат събирани по служебен път от Българскатаагенция за инвестиции и Министерството на икономиката.

Това става възможно с Промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите. Те привеждат в съответствие с влезлите в сила през 2017 г. измененияв Общия регламент за групово освобождаване. Съгласно тях от инвеститора, койтокандидатства за регионална инвестиционна помощ, ще се изисква да потвърди, чепрез последните две години не е извършвал преместване на предприятието, в коетопредстои да бъде осъществена първоначалната инвестиция, и да се ангажира да неправи такова преместване за период до две години след приключването наинвестицията.

Ще се прецизират също редът и условията за прилагане нафинансовите мерки за изграждане на елементи на довеждаща техническаинфраструктура, за частично възстановяване на извършените разходи за осигуровкии за обучение.Измененията ще позволят да бъдепродължено ефективното привличане и насърчаване на изпълнението на съществуващии бъдещи значими за икономиката ни инвестиционни проекти с издаден сертификатпо реда на ЗНИ на територията на страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега