Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

САЩ налага забрана за влизане в страната на българин заради корупция

САЩ налага забрана за влизане в страната на българин заради корупция

Името му ще бъде оповестено до дни.

САЩ налага забрана за влизане в страната на български гражданин, като причината е корупция. Това съобщи пред NOVA посланикът на Вашингтон в България Херо Мустафа. Очаква се до дни името му да бъде оповестено.

"Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. В последствие ще разгледаме целесъобразността на приложим глобалния закон „Магнитски” и други твърди мерки.
Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни”, каза Херо Мустафа в специално интервю за NOVA.

На въпрос за падането на визите за българи, посланикът отговори, че през март предстои първото посещение в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси - най-висшестоящия служител в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос.

"Той ще дойде тук, за да разговаря за програмата за безвизово пътуване. В този ред на мисли, посолството на САЩ току-що започна програмата „Работа и пътуване”, която дава възможност на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ", допълни Херо Мустафа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега