Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сигнал до ОИК: Членове на комисии предлагат само една бюлетина на бургаски избиратели

Сигнал до ОИК: Членове на комисии предлагат само една бюлетина на бургаски избиратели

За това алармира Живко Табаков.

Членове на комисии подвеждат избирателите, предлагайки им само една бюлетина. За това алармират от „Движение България на гражданите”.

„В много голяма част от секциите на община Бургас не се дават по две бюлетини на избирателите. Членовете на секционните избирателни комисии масово питат гласоподавателите: „Вие само за кмет ли искате да гласувате или и за Общински съвет. Подчертавам, че това е грубо нарушение на методическите указания на ЦИК, където е разписано, че ако избирателят заяви, че не желае да гласува за даден вид избор, съответно не му се предоставя бюлетина за гласуване и в графа „Забележка“ на избирателния списък се отбелязва за кой вид избор е гласувал”, каза Живко Табаков.

Той изтъкна, че единствено гласоподавателят е този, който може да направи изявление, в случай че иска да се възползва от правото си да гласува само за един от възможните избори, като въпроси в тази насока не бива да бъдат задавани с цел избирателят да не бъде подведен.

Той допълни, че този и още няколко случая на нарушения на изборния процес вече са подадени като сигнали в ОИК и призова всички участници в изборния процес да не опорочават и да не застрашават демократичното провеждане на днешните избори.

За сходно нарушение, този път в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", сигнализират и от централата на ГЕРБ.

"Председателят на секционната избирателна комисия №269 от ДПС е наредил на членовете на комисията да дават само бюлетина за избор на кмет, без да дават и втората задължителна бюлетина за избор на общински съветници. Това противоречи на изискването в т.9.1.от Методическите указания на ЦИК. Това противоречи на изискването в т.9.1.от Методическите указания на ЦИК, в които е оказано, че: „СИК следва да откъсне пред избирателя само една бюлетина за всеки вид избор – общински съветници и кметове“. Жителите на Бургас, които гласуват във въпросната секция, са били подведени по този начин, получавайки само една бюлетина“, заявяват от ГЕРБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега