Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сладко грозде и опияняващи вина пожела на лозарите кметът на Поморие Иван Алексиев

Сладко грозде и опияняващи вина пожела на лозарите кметът на Поморие Иван Алексиев

Денят на лозаря в община Поморие започна с молебен за плодородие и символично зарязване на лозовите вейки в един от масивите, близо до село Каменар.

Денят на лозаря в община Поморие започна с молебен заплодородие и символично зарязване на лозовите вейки в един от масивите, близодо село Каменар.

"Честит празник на всички лозари! Бъдетегрижовни стопани на своите лози, за да ви дарят с богата реколта, сладко гроздеи опияняващи вина", пожелакметът на община Поморие Иван Алексиев.

Заедно с него в ритуалното зарязване се включихапредседателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, заместник-кметът ЯнчоИлиев, народният представител в 43-то Народно събрание Димитър Бойчев ичленовете на Взаимоспомагателна кредитна кооперация на частните земеделскистопани „Поморийски стопанин”.

Към обичаите за празника с интерес се присъединиха и гоститеот френския град Олонзак, които са на посещение в региона. Делегатите имахавъзможността да дегустират качествените поморийски вина.

"Хилядолетнитетрадиции, свързани с лозарството и винарството, са неразделна част от историятана вашия край", впечатлен бе кметът на Олонзак Маркоир Жерард.

Жителите на град Ахелой също спазиха повелите на ТрифонЗарезан. След посещението в местните лозя, празникът продължи с дегустация надомашни вина и ракии, оценявани от компетентно жури.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега