Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Столичната прокуратура разследва убийството на 59-годишен строителен работник

Столичната прокуратура разследва убийството на 59-годишен строителен работник

Той издъхнал на 13 март, в "Пирогов", където бил докаран от работодателя си в безпомощно състояние, с първоначално приета диагноза височинна травма.

Софийска градска прокуратура разследва умишленото убийство на 59-годишен строителен работник. Той издъхнал на 13 март, в "Пирогов", където бил докаран от работодателя си в безпомощно състояние, с първоначално приета диагноза височинна травма.

Досъдебното производство е било образувано и първоначално водено под ръководството на Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. В рамките на разследването обаче било установено, че мъжът има и множество други травми, които не са причинени от падането му.

Според събраните до момента данни, К.Н. строял къща в кв. „Горна баня“ в столицата. За целта бил наел работници, но в края на м. януари 2020 г. договорните отношения били прекратени, поради финансови разногласия. След това мъжът ангажирал Г.П. за довършване на строителните работи.

Около 20:00 ч. на 13-и март строителният работник бил откаран от работодателя си и приет в "Пирогов". Той заявил, че чул силен тъп шум, наподобяващ падане на човешко тяло отвисоко. Видял Г.П. да лежи на земята, след което го транспортирал за оказване на медицинска помощ. По-късно пациентът е починал.

От заключението на извършената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалия се дължи на тежка съчетана черепно-мозъчна травма и гръдна такава. Установени са множество увреждания – в областта на главата, счупвания на ребра и лявата лъчева кост, кръвонасядания на горните крайници.

Данните за насилствена смърт на пострадалия, посочени в експертното заключение, не кореспондират със заявеното от К.Н., поради което досъдебното производство е било изпратено по компетентност и е прието от Софийска градска прокуратура. Извършеното деяние е преквалифицирано от склоняване към убийство в умишлено убийство.

Провеждат се редица процесуално следствени действия по установяване извършителя на престъпното деяние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега