Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стотици бургазлии се докоснаха до "Душата на океана"

Стотици бургазлии се докоснаха до "Душата на океана"

Пътуващата фотоизложба „Душата на океана" на National Geographic бе открита днес в мол Галерия Бургас. Експозицията от 50 оригинални фотоса, разкриващи красотата и тайните на Световния океан, е дело на фотографа Брайън Скери.

Пътуващата фотоизложба „Душата на океана" на National Geographic бе открита днес в мол Галерия Бургас. Стотици бургазлии се докоснаха до необятните красоти и вълнуващия подводен свят на Световния океан, който се разкри пред тях. Експозицията от 50 оригинални фотоса е дело на фотографа Брайън Скери.

„Душата на океана“ е първата от 5-те пътуващи изложби на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование National Geographic. Изложението е част от глобалната кампания на трансевропейско ниво за опазване на водните ресурси и природата в света. Експозицията предстои да бъде показана в още четири страни на Европа.

„В National Geographic, произвеждаме доста експозиции, като основна цел на повечето изложби е да споделим работата на нашите фотографи и изследователи. Имаме доста богат опит в пътуващите изложби от 125 години насам. От 2005 година до днес експозициите на National Geographic са видяни от повече от 15 милиона души в световен мащаб, в над 100 дестинации“, сподели пред журналисти ръководителят на пътуващата изложба Синтия Думбия. По думите ѝ изданието (National Geographic) е решило да направи изложбата в мол, за да могат фотографиите да достигнат до възможно най-голяма аудитория.

От септември 2013 г. до февруари 2015 г. в най-големия търговско – развлекателен център в региона ще гостуват и останалите 4 пътуващи изложби от поредицата на National Geographic, съобщи Дани Беркович. Откриването на изложбата е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа през 201, посочи кметът на града Димитър Николов. Ако това стане, се очаква чувствително увеличаване на туристическия поток в региона, както личи от статистиката за всички градове, които до момента са получавали този приз.

Бургазлии и гости на града ще могат да видят какво се крие в дълбините на океана, ако посетят до края на август атриума на търговско-развлекателния комплекс. Сред официалните гости на събитието бяха Рейчъл Лав - вицепрезидент на National Geographic Socicety, Николай Караджов - Директор Издания Санома Блясък - издател на National Geographic България, посланикът на Израел у нас Н.Пр.Шаул Камиса Раз и други.

Още снимки от изложбата ще намерите на нашата официална фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега