Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът остави двама каналджии в ареста

Съдът остави двама каналджии в ареста

Днес Бургаският окръжен съд разгледа мерките за неотклонение на двама мъже, обвинени в незаконно подпомагане на нелегални имигранти. По искане на прокуратурата и двамата ще останат в ареста.

Днес Бургаският окръжен съд разгледа мерките за неотклонение на двама мъже, обвинени в незаконно подпомагане на нелегални имигранти. По искане на прокуратурата и двамата ще останат в ареста.

Единият от тях е 37-годишния Иван Кулов, който е обвинен за това че на 2-ри септември т.г. е превел през границата ни с Турция общо осем нелегални мигранти, трима от които под 16-годишна възраст. Каналджията ги прекарал през река Резовска с надуваема лодка. По данни на прокуратурата осмината са от сирийски произход.

Повдигнатото обвинение на Кулов е тежко по смисълана закона, тъй като за него се предвижда наказание“ лишаване от свобода“ до 10г. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува реалнаопасност Кулов да се укрие с оглед избягването на наказателно преследване,както и да извърши друго престъпление предвид обстоятелството, че същият еосъждан многократно. Съдътприе мотивите на прокурора и определи Кулов да остане в ареста. Определението на Окръжен съд –Бургас еокончателно.

Вторият каналджия, чиято мярка бе разгледана днес, е Никола Николов. Той е заловен на 16-и август в землището на Китен, на черен път между Китен и село Фазаново. Според прокуратурата Николов и други мъже подпомогнали 11 иракчани, между които 2 деца под 16 години, да преминат в страната ни нелегално. Мигрантите били извозени с автомобил "Audi Q7".

Споредпрокурора може да се направи обосновано предположение, че Николов е извършилпрестъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бекатегоричен, че Николов може да се укрие или да извърши ново престъпление, катосе мотивира с факта, че той е осъждан многократно за кражби, противозаконноотнемане на автомобил и трафик на хора.Съдътприе мотивите на прокуратурата и остави Николов в ареста. Определениетона Окръжен съд-Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега