Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдят за измама 58-годишна жена с "къща за гости" в Батак

Съдят за измама 58-годишна жена с "къща за гости" в Батак

Обвиняемата получила неправомерно 371 520, 84 лева от ДФ "Земеделие", за да си построи луксозна къща за лично ползване.

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения за измама на управителка на къща за гости в Батак. Според събраните срещу 58-годишната жена доказателства, тя е получила неправомерно 371 520, 84 лева от ДФ "Земеделие".

По досъдебното производство е установено, че търговското дружество  било регистрирано през 2008 г., като управител и собственик на 50% от капитала била обвиняемата. През юни същата година дружеството придобило недвижим имот – дворно място в гр. Батак, обл. Пазарджик.

След проведено общо събрание на съдружниците, било взето решение да  кандидатстват пред ДФ „Земеделие“ за финансово подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за изграждането на къща със стаи за гости в имота в гр. Батак. Дружеството било одобрено и бил сключен договор с ДФ „Земеделие“, съгласно който следвало, със собствени средства да бъде изградена Къщата за гости.

По договор след привеждането й в годност за експлоатация, от ДФ „Земеделие“ трябвало да преведат 68 % от одобрените разходи по проекта или сумата от 371 520,84 лв. Срещу това, дружеството се задължавало в продължение на 5 години Къщата за гости да функционира, съгласно посочените параметри в представения бизнес план – да приема гости, да развива туризма в общината и да осигури трудова заетост за 7 служители.

На 12 юни 2012 г. обектът бил завършен и на практика можел да функционира по предназначение – Къща за гости. Във връзка с това, на 23 октомври 2012 г. обвиняемата подала заявка за плащане в Дирекция „Оторизация на плащанията по прилагане на мерките за развитие на селските райони“ - гр. Пловдив, като на 3 декември 2012 г.  по сметка на дружеството била изплатена сумата от 371 520,84 лева.

Въпреки това, обвиняемата не започнала туристическа дейност, съгласно заявеното от нея при кандидатстването за финансиране, не назначила персонал в Къщата за гости, която никога не функционирала по предназначението си, а се използвала като къща за лични нужда на самата обвиняема.

Спрямо 58-годишната жена е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. Предвиденото в закона наказание за деянието, в което е обвинена, е от две до осем години „лишаване от свобода“.

Досъдебното производство е образувано след извършена проверка, възложена от Върховна касационна прокуратура на Главна дирекция „Национална полиция“ на проектите за изграждането на къщите за гости в страната.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега