Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Създават централно хранилище за резервни копия на данните от системите и регистрите

Създават централно хранилище за резервни копия на данните от системите и регистрите

Резервни архиви ще ни пазят от втори срив като с "Търговския регистър".

След като кризата с Търговския регистър бе преодоляна, правителството взе решение да се създаде централно хранилище за резервни копия на данните от системите и регистрите. Целта е защита на масивите от информация.

Припомняме Ви, че от 9 до 27 август Търговският регистър на България не бе активен. Причината бе технологичен срив. Дни наред експерти се опитваха да възстановят данните от дефектиралите харддискове. За да се избегне повторение на кризата, коствала средства както на държавата, така и на бизнеса, властта утвърди план за защита и съхранение на данни на критичните системи и регистри.

Хранилището за резервни копия ще бъде част от това в Основния център за данни на електронното управление. Техническото обезпечаване на електронните архиви ще бъде постигнато чрез "разширяване на капацитета и функционалностите" на вече съществуващото хранилище. Очакванията на кабинета са това да се случи до 15 ноември т.г.

Към момента системите и регистрите са разположени върху инфраструктура, която се поддържа, управлява и развива от административните органи, отговарящи за тях. До 10 септември т.г. институциите следва да изпратят на председателя на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) изготвените от тях детайлни процедури за създаване на резервни копия и възстановяване на данни.

Също в срок до 10 септември председателят на ДАЕУ и отговорните администрации ще извършат анализ на потенциалните рискове по отношение на преносния капацитет на Единната електронна съобщителна мрежа (ЕЕСМ). За трансфера на резервните копия към и от хранилището ще се използва именно тази мрежа.

До 15 ноември 2018 г. ще бъде обезпечен необходимият капацитет за работа на хранилището. Административните органи ще получават пространство, където задължително да съхраняват резервно копие по утвърдената процедура.

Отговорността за целостта и сигурността, включително криптографска, на резервните копия на данни е на съответната администрация. ДАЕУ ще осигурява физическата, комуникационната и инженерно-техническата сигурност, необходима за съхраняване на копията в Основния център на е-управлението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега