Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Имат ли здравните работници към детските и учебните заведения в Бургас КТД?

Табаков: Имат ли здравните работници към детските и учебните заведения в Бургас КТД?

Общинският съветник с питане до кмета Николов...

Има ли или не сключен колективен трудов договор между Община Бургас и медицинските специалисти, обслужващи детските градини, яслите и училищата. Това пита общинският съветник Живко Табаков кмета Димитър Николов. Във внесеното питане, представителят на местния парламент се интересува и, ако такъв КТД съществува, колко здравни работници са страна по него.

Възнагражденията на здравните работници станаха повод за серия от протести, които не спират и в момента, въпреки обещанията на Министерството на здравеопазването за допълнителни средства. Дори те обаче ще бъдат спуснати на здравните заведения, които сами ще трябва да ги разпределят. Това на практика означава, че парите може да не се отразят на доходите на медицинските сестри и другите медицински лица, които работят извън болниците.

Такива са медицинските сестри в детските градини, яслите и училищата, в центровете за хора с увреждания, хосписите и други подобни учреждения, които не са под управлението на МЗ и не се финансират от ведомството.

Според проучването на Табаков, много български общини вече са постигнали договорености с браншовите организации за КТД, който предполага регулация на възнагражденията и осигуряване на допълнителни средства за здравните работници. Това е и един от основните мотиви съветникът да потърси информация от Община Бургас.

Очаква се писмен отговор на питането, като той трябва да бъде предоставен на Табаков до редовната сесия на ОбС в края на този месец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега