Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Температури от -7 до 25 градуса ни очакват през март

Температури от -7 до 25 градуса ни очакват през март

Пъстър и динамичен ще бъде месец март по отношение на времето. Началото на астрономическата пролет е на 20.03 в 12 ч. и 29 мин.

Пъстър и динамичен ще бъде месец март по отношение на времето. Това прогнозират метеоролозите от НИМХ към БАН, предава "Фокус". Най-ниските температури, които ни очакват през следващия месец, ще бъдат между -7 и -2 градуса. Най-високите пък ще стигнат 20-25 градуса.

Тази година през март се очаква средната месечна температура да бъде около нормата. Валежите също ще бъдат около и над нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планините – между 60 и 90 л/кв.м.

В началото на месеца през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи и на места от запад на изток ще превали дъжд, който през нощта срещу 2-ри в Предбалкана и по високите полета ще премине в сняг, но бързо ще спре. Ще е ветровито и температурите ще се понижат.

От 3-ти ще започне затопляне, което ще продължи до 7-и март. През този период ще бъде предимно слънчево и топло, в много райони максималните температури ще достигат до 20 градуса. През последните дни от първото десетдневие живакът отново ще падне, ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд.

През второто десетдневие времето ще се задържи променливо, динамично, с температури близки и по-ниски от обичайните. След временно спиране на валежите и относително повишение на температурите, още към 13-ти отново ще завали и температурите ще се понижат.

Има вероятност за създаване на валежна обстановка и за значителни валежи, които в Северна България и високите полета ще са предимно от сняг, а в Южна България и по Черноморието от дъжд. С прекъсвания ще превалява до края на периода. 

И през третото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще остане повишена. В началото на периода валежите ще спрат и температурите относително ще се повишат. В средата и края на десетдневието отново ще има валежи и временно понижение на температурите. 

Началото на астрономическата пролет е на 20.03 в 12 ч. и 29 мин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега