Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Трети пациент в ХИВ ремисия, този път от Дюселдорф

Трети пациент в ХИВ ремисия, този път от Дюселдорф

И в този случай пациентът е бил третиран чрез трансплантация на костен мозък.

Броени дни, след като светът стана свидетел на едва втория случай на ХИВ позитивен пациент, изпаднал в ремисия, вече имаме трети "излекуван". Този път става дума за заразен от Дюселдорф. И в този случай пациентът е бил третиран чрез трансплантация на костен мозък, предава "Forbes". Пациентът не приема Антиспин медикаменти от три месеца и половина и към момента не проявява никакви симптоми на завръщане на вирусната инфекция.

Донорът отново има рядка генетична мутация, която го прави резистентен към ХИВ вируса. Тази мутация обаче е изключително рядко срещана. Това кара академичната общност да се колебае дали терапията с костен мозък би могла да бъде превърната във ваксина или лек за ХИВ и СПИН от масов характер.

Един от вариантите, обсъждани от експертите е да се използва сравнително нова технология за генно репликиране с работно име "CRISPR/Cas9". Както вече Ви разказахме, първите експерименти, свързани с генното модифициране в борбата с ХИВ, дадоха резултати, но събудиха вълна от дебати за етиката на този тип медицински експерименти.

Но отвъд моралните дилеми, технологията по модифициране на гените все още е рискова, тъй като теоретичните постановки показват, че най-малката грешка може да доведе до образуване на туморни формации у пациента. Надеждата в момента е да се намери начин двете технологии да се обединят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега