Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Турция няма да вдига таксите за българските превозвачи

Турция няма да вдига таксите за българските превозвачи

Турската страна няма да въведе нови по-високи транзитни такси за България и потвърди, че запазва таксата от 43 евро, която се събира от нашите превозвачи, извършващи транзитни превози през територията на Република Турция.

Турската страна няма да въведе нови по-високи транзитни такси за България и потвърди, че запазва таксата от 43 евро, която се събира от нашите превозвачи, извършващи транзитни превози през територията на Република Турция. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес по време на пресконференция.  

Тази информация беше потвърдена вчера с официално писмо от Али Ръза Ючулу, генерален директор на Генерална дирекция „Автомобилен транспорт“ към Министерството на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Република Турция. Официалният отговор на турската страна беше потвърден и от представители на Посолството на Република Турция в София, по време на среща, проведена вчера.  

Министър Данаил Папазов припомни, че на 12 август 2013 г. веднага след получаването на информация за предстоящото въвеждане от турска страна на нови такси с Комюнике №68 беше изпратено запитване до турското Министерство на транспорта, морските въпроси и съобщенията, с искане да бъде разяснена тази информация.

От турска страна още тогава отговориха, че не се променя стойността на таксата от 43 евро, която се събира от българските превозвачи, тъй като автомобилните превози на пътници и товари между България и Турция са регламентирани в действащата двустранна спогодба.   Тези и други въпроси ще бъдат дискутирани в детайли и по време на предстояща среща в началото на септември в Турция.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега