Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за граничар, превел нелегално през границата двама иракчани

Условна присъда за граничар, превел нелегално през границата двама иракчани

37-годишният Георги И. получи наказание от 1 година затвор, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 4 години.

Районният съд в Елхово постанови условна присъда за граничен полицай, превел нелегално през границата двама иракчани. 37-годишният Георги И. получи наказание от 1 година затвор, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 4 години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.

Според обвинителния акт, старши полицаят при ГКПП - Лесово превозил двама нелегални имигранти - мъж и жена от Ирак с лек автомобил с марка "Ауди". Това се случило на 23-и май 2015-а година. На тази дата Георги и жена му се прибирали от Турция. Преди да навлязат на територията на ГКПП - Лесово били застигнати от лек автомобил, управляван от непознат мъж.

От него слезли мъж и жена – иракски граждани, които се качили в автомобила на подсъдимия. Той им помогнал за това, като свалил задните седалки, за да могат иракчаните да седнат на тези места. След това ги покрил с листове морска пяна, а върху тях положил чувал с тоалетна хартия.След това потеглил и достигнал ГКПП – Лесово.

Възползвайки се от добрите си колегиални взаимоотношения, успял да премине бързо през пункта, през трасето за изходящи автомобили. Това било забелязано от друг граничен полицай, който помолил подсъдимия да си представи паспорта. Георги И. обаче бързо напуснал територията на пункта. 

На около 6 км след това бил спрян от служители на „Вътрешна сигурност“ на МВР и бил задържан. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега