Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици поеха управлението на Община Поморие за ден

Ученици поеха управлението на Община Поморие за ден

Инициативата, популярна като "Ден на отворените врати", се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

30 деца от ОУ „Христо Ботев” Поморие станаха част от местната общинска администрация по повод празника на българската община днес. Инициативата, популярна като "Ден на отворените врати", се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Именно той и колегите му посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По-рано вчера, вътрешни демократични избори в ОУ "Христо Ботев" Поморие излъчиха Кадрие Исмаилова за тазгодишния кмет за един ден. Тя, както и съучениците й от V, VI и VII клас, умело влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти и с охота поеха новите си задължения. Отличната подготовка на новите служители пролича бързо. Въпреки първоначалното вълнение и нерешителност, всички се справиха успешно с поставените им задачи.

Беше проведена оперативка и приемен ден, бяха удовлетворени редица молби от граждани, а теми като "предстоящото зимно почистване" и "децата, които преждевременно напускат училище" бяха сред приоритетните за обсъждане. В края на работния ден, заместник-кметовете докладваха за свършеното и представиха на кмета различни решения по поставените им сложни въпроси.

"Най-важни решения днес взехме в сферата на образованието, защото всички искаме пред нас да има образовани и умни хора. Затрудни ме фактът, че хората се обръщаха към мен с различни въпроси, по които аз трябваше да съм подготвена, но съм доволна от екипа си и бих се кандидатирала отново", сподели кметът Исмаилова.

"Даваме шанс на младите хора и се радвам, че днес бяхте тук и показахте своите знания и умения. В живота няма проби или повторения, има ненаучени и неразбрани уроци, затова се учете и се старайте така и занапред", каза кметът Иван Алексиев.

Той лично връчи на всички деца и на директорката Кръстинка Цветкова сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. От своя страна те му благодариха за поканата и поднесоха изненада – голяма торта с картата на община Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега