Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фолклорен ансамбъл предлага въвеждането на часове по фолклор

Фолклорен ансамбъл предлага въвеждането на часове по фолклор

Асен Павлов отправи предложение към Министерствата на Културата и Образованието - в учебната програма на учениците да бъдат въведени и часове по българска традиция, култура и бит.

Оригинална, много българска и емоционална - такава бе премиерата на новия спектакъл на Ансамбъл "Чинари" - "Ние Българите" в столицата. В нажеженият момент на кулминацията на първата част режисьорът и хореограф на спектакъла - Асен Павлов отправи предложение към Министерствата на Културата и Образованието - в учебната програма на учениците да бъдат въведени и часове по българска традиция, култура и бит.

Предложението бе посрещнато с бурни овации и аплодисменти, предава в-к "Стандарт". Подобно задължително образование по български фолклор би запазило автентичните традиции на народа ни. Към момента, българските бит и култура са част от други предмети, но няма обща дисциплина, която да обхваща тези особености на националната ни идентичност.

Проверка на PoligrafF.net показа, че българските традиции и особеностите на българската народна музика се изучават още в първи клас, в рамките на предметите Музика и Роден край. В първата си година в училище малчуганите разглеждат някои от традиционните ни обичаи като Коледуването и се запознават с правото хоро. В следващите години, в учебните програми по тези предмети, отново има отделени часове за фолклорна музика и обичаи.

Това, което предла Павлов, обаче, е въвеждането на специализиран предмет, който да обедини тези теми. Идеята му е дисциплината да се изучава в началните класове, а малчуганите да учат народни песни и стъпките на различни хора и ръченици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега