Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотоизложба връща спомена за Пражката пролет от 1968 г.

Фотоизложба връща спомена за Пражката пролет от 1968 г.

Откриването ще е на 21 август от 18:00 часа.

"21 август 1968: КРАЯТ НА ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ" е фотоизложба, посветена на 50 години от съветската окупация на Чехословакия. Тя ще гостува в Бургас, Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев", със съдействието на Чешкия културен център, Посолството на Чешката република в София и фестивала "Фотофабрика". Откриването ще е на 21 август от 18:00 часа.

Куратор на проекта е Дана Киндрова, която е също така фотограф и темата никак не й е чужда. През 1990 - 1991 г. тя заснема оттеглянето на съветските военни части от Чехословакия. Впоследствие решава да събира снимки, запечатали тяхното "пристигане". Четири години Дана Киндрова издирва кадри от фотографи, наследници на авторски права, колекционери, от архивите на много институции. 

Изложбата представя снимки от общо 19 фотографа и от пет архива - Густав Аулехла, Ян Бартушек, Яромир Чейка, Бохумил Доброволски, Иржи Егерт, Йозеф Хник, Дагмар Хохова, Мирослав Хуцек, Мирослав Кхол, Либуше Киндрова, Владимир Ламер, Мирослав Мартиновски, Милон Новотни, Антонин Нови, Ян Рейх, Иржи Стивин, Даниела Сикорова, Иржи Вшетечка и Вацлав Тоужимски, който заснема драматичните моменти в Либерец.

По време на откриването ще бъде прожектиран филмът "Дистанция" на българската режисьорка Албена Михайлова, който също по някакъв начин е свързан със събитията от 1968 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега