Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Фотоколекция от "Кулите на светлината" на юг от Бургас покори сърцата на бургазлии

Фотоколекция от "Кулите на светлината" на юг от Бургас покори сърцата на бургазлии

„Кулите на светлината“ привлякоха с мистичната си обаятелност тълпи от любопитни очи, както някога самите Морски фарове са били притегателна сила за моряците. Впечатляващата колекция от фотографии на Татяна Байкушева бе представена снощи в изложбената зала на Бургаска библиотека на бул. “Булаир” №10. В нея влизат кадри от десетте морски фара, разположени от Пристанище Бургас на юг до Маслен нос.

„Кулите на светлината“ привлякоха с мистичната си обаятелност тълпи отлюбопитни очи, както някога самите Морски фарове са били притегателна сила заморяците. Впечатляващата колекция от фотографии на Татяна Байкушева бепредставена снощи в изложбената зала на Бургаска библиотека на бул.“Булаир” №10. В нея влизат кадри от десеттеморски фара, разположени от ПристанищеБургас на юг до Маслен нос.

„Изложбата е продължение на една моя предишна тема, свързана с показване накрасиви места по Черноморието. Самите морски фарове, които са по ЮжнотоЧерноморие, мисля че могат да бъдат разглеждани като част от културнотонаследство на България, тъй като са много красиви, хармонични сгради. Очевиднохората, които са ги строили, много са си разбирали от работата“. С тези думиавторката описва изложбата „Кулите на светлината“.

Повечето от снимките са заснети в рамките на една година, но в колекциятавлизат и по-стари кадри. Сред най-любопитните фотоси са тези, правени отвъздуха. Байкушева смята, че най-голям интерес биха представлявали фаровете вПоморие и на Маслен нос, тъй като те са сред най-трудно достъпните по ЮжнотоЧерноморие.

Трудността, обаче, не е притеснила фотографката, която признава, че етърсила най-интересните гледни точки. Този стремеж я е отвел на своеобразноприключение с рибарска лодка сред бурното море и на пътешествие с придружителиот военноморските сили.

Спомоществуватели зареализирането на изложбата  са Пристанище Бургас, вестник „Черноморскифар”, сайт „Черноморие.бг и Хидрографски район- Бургас към военноморските сили. По повод прекрасната изложба издателят навестник „Черноморски фар” удостои Татяна Байкушева с плакет за фаропазител.Байкушева получи и поздравителен адрес от капитан първи ранг Георги Георгиев - командир на пункт за базиране - Варна, връчен от капитан лейтенант Елица Тодорова - командир на Хидрографски района - Бургас към ВМС.

Експозицията ще бъде на разположение на бургазлии и гостите на града докрая на месец ноември. Входът е свободен за всеки, който иска да разгледафотографиите. Откриването предизвика внушителен интерес, който авторката сенадява да се запази до края на гостуването на фаровете в библиотеката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега