Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френският премиер: Европа трябва да намали броя на приеманите имигранти

Френският премиер: Европа трябва да намали броя на приеманите имигранти

Франсоа Оланд продължава с мисията си да сформира съюз срещу Ислямска държава. Днес френският държавен глава посреща немския канцлер Ангела Меркел в Париж.

В светлината на последните две седмици, френският премиер Манюел Валс апелира Европа да затвори границите си и да намали броя на приеманите имигранти от Близкия изток. Междувременно президентът Франсоа Оланд продължава с мисията си да сформира съюз срещу Ислямска държава. Днес френският държавен глава посреща немския канцлер Ангела Меркел в Париж.

"Не можем да приемем повече бежанци в Европа. Невъзможно е!", коментира Валс, цитиран от "The Wallstreet journal". Френският премиер добави, че сега Европа трябва да се съсредоточи върху това да осигури нормалното установяване на бежанците в околните на Сирия страни, тъй като капацитетът на Стария континент вече се е изчерпал.

Валс припомни, че двама от заподозрените за атентатите от 13-и ноември са се "промъкнали" в Европа точно по този начин - сливайки се с потоците от бежанци, които ежедневно търсят убежище или по-добър живот в рамките на Съюза. ЕС вече работи по нови мерки за граничен контрол и вероятно това ще се отрази не само на външните, но и на вътрешните граници.

Междувременно, училищата и метрото в Брюксел отново отвориха след четири дни блокада. Белгийската столица продължава да бъде под стриктни мерки за сигурност, а нивото на тревога продължава да е четвърто. По непотвърдена информация такова ще е положението най-рано до следващия понеделник.

Външният министър на Белгия - Дидие Рейндер заяви, че в момента се издирват 10 заподозрени, за които се предполага че подготвят терористични атаки, по всяка вероятност над брюкселски търговски центрове, предава ВВС. Продължава издирването на Сала Абдеслам, но към него бе прибавено и още едно лице - Мохамед Абрини. Разследването показало, че в дните преди кървавите атентати двамата мъже са забелязани да се придвижват заедно към Париж.

Вчера Европа се изправи пред още едно предизвикателство, след като Турция свали един от руските изтребители, участващи във въздушните атаки срещу сирийски обекти на ИД. Това нажежи отношенията между двете страни, тъй като Русия продължава да отрича, че е нарушила въздушното пространство на Турция, докато правителството на втората страна обвинява Русия в това, че нарушение е имало и то далеч не е било първото от началото на операциите срещу Ислямска държава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега