Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Футболен клуб Черноморец (Бургас) навършва 100 години

Футболен клуб Черноморец (Бургас) навършва 100 години

Спортното дружество е учредено на 1-и август 1919-а година от войници от 24-и Черноморски на Н.В. Царица Елеонора полк.

Футболен клуб Черноморец (Бургас) навършва днес 100 години. Спортното дружество е учредено на 1-и август 1919-а година от войници от 24-и Черноморски на Н.В. Царица Елеонора полк, участници в Първата световна война. Клубът получава името си от това на военното формирование. Предложението за име на клуба е на един от учредителите Стефан Илич, който става и неговият първи председател.

До 1944-а година е свързан с четири исторически събития и за българския футбол. В Черноморец играе първият англичанин в България (Антъни Кендъл), Черноморец е сред финалистите на първото държавно първенство по футбол през 1924-а година, първият професионалист в България играе за Черноморец (привлеченият от Славия Димитър Манолов), а през 1937-а година при създаването на Националната футболна дивизия Черноморец отново е поканен.

Отборът бавно се възражда през 60-те години и набира сили и в последствие много големи звезди на бургаския и българския футбол да направят име и да създадат история с екипа на акулите като легендарния нападател Тотко Дремсизов (112 попадения в "А" група), Руси Гочев (трикратен шампион с Левски), отишлите си без време голови терминатори Владимир Стоянов и Иван Притъргов (шампион с ЦСКА и голмайстор на „А“ група с Ботев Пд), Валентин Делиминков (298 мача в "А" група), Любомир Шейтанов, Дражо Стоянов, Ваньо Костов, Пейо Николов, Петър Младенов, Панайот Костов, Ивайло Коцев, Георги Маджаров, Николай Русев.

Юбилейният мач по случай 100 години Черноморец ще се проведе на 4-и август (неделя) от 18.00 часа и ще противопостави бургаските легенди срещу футболните звезди на България. Час по-рано започва церемонията по награждаването на заслужилите ветерани, футболисти и деятели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега