Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦИК: Не чакайте последния момент, за да гласувате

ЦИК: Не чакайте последния момент, за да гласувате

Централната избирателна комисия призова избирателите да не чакат края на изборния ден, а да упражнят правото си на глас по-рано. Гласуването в неделя ще започне в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа.

Централната избирателна комисия призова избирателите да не чакат края на изборния ден, а да упражнят правото си на глас по-рано. Гласуването в неделя ще започне в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа.

Предизборната кампания приключва тази нощ, в 00:00 часа. Утре е "ден за размисъл" - агитацията и оповестяването на предварителни данни от допитвания са забранени до края на изборния ден. Избирателните секции в страната са 12 418. Общият брой на секциите в чужбина е 325 в 71 държави. В тях са задължени да гласуват 6 834 278 българи, имащи право на глас, посочват от ЦИК.

6 832 288 са включени в избирателните списъци за националния референдум. Причина за разликата в броя на избирателите е условието, че за да може да се гласува в националния референдум, българските граждани освен да са навършили 18 години и да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода, следва да имат постоянен адрес на територията на България към датата на публикуване на указа на президента за насрочване на националния референдум, т.е. към датата 8 август 2016 г.

Припомняме Ви, че от тези избори, участието на гласоподавателите е задължително. Последицата за тези, които не гласуват, е заличаване от избирателните списъци. Без уважителна причина, обявена пред ЦИК, избирателят губи правото си да гласува на два поредни избора от един и същи вид – например, на тези и на следващите президентски избори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега