Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦСМП разполага с по един стационарен дежурен екип в Созопол, Царево и Приморско

ЦСМП разполага с по един стационарен дежурен екип в Созопол, Царево и Приморско

ЦСМП - Бургас разполага с по един стационарен дежурен екип в Созопол, Царево и Приморско. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването след проверка, провокирана от вчерашните инциденти край Царево.

ЦСМП - Бургас разполага с по един стационарен дежурен екип в Созопол, Царево и Приморско. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването след проверка, провокирана от вчерашните инциденти край Царево.

Според информацията, посочена от ЦСМП - Бургас на официалната им страница самият Център включва 12 филиала. Този в Приморско обслужва общо 6 населени места на територия от 272 кв. км. Изнесеният екип е 1 долекарски.

Филиалът в Созопол се грижи за здравето и живота на жителите и гостите на 12 населени места, разположени на площ от 588 кв. км. Там работят 1 лекарски екип и 1 стационарен екип. Филиалът в Царево също се състои от 1 лекарски  и 1 стационарен екип, които обслужват 14 населени места и покриват площ от 530 кв. км.

Припомняме Ви, че двама души загинаха - 65-годишен мъж издъхна на плаж "Оазис", а друг 67-годишен летовник почина на плаж "Нестинарка". По данни на ЦСМП – Бургас повикването от къмпинг „Нестинарка” е получено в 11.13 ч., като било предадено, че се касае за „мъж, който е колабирал и е със затруднено дишане“.

По това време, екипът от Царево се намирал в Лозенец за друг инцидент с удавник и по правилник е чакал следствена група. Междувременно постъпил и вторият сигнал за инцидент, отново в Лозенец. Ставало дума за млад мъж с фрактура на шийни прешлени, който е поет и реализиран от втория екип - на Созопол.

Изнесеният екип в Приморско по същото време извършва транспорт на дете с бронхоспазъм и затруднено дишане до МБАЛ Бургас по сигнал, подаден в 10.47 ч. Към момента на получаване на повикването от к-г „Нестинарка” е нямало свободен екип, който да поеме случая.

В 11.43 ч.  веднага след като се освобождава от инцидента, екипът на Царево тръгва за к-г „Нестинарка“, където пристига 7 минути по-късно - в 11.50 ч., където намира пострадалия в състояние на екзитус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега