Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Цар на историята" или как петима ученици сами направиха ученето интересно

"Цар на историята" или как петима ученици сами направиха ученето интересно

Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал "като на игра".

Ученето може да бъде интересно. Това смятат Цанко, Петър, Мария-Магдалена, Мартин и Иван от столичното иновативно 19.СУ "Елин Пелин". Младежите посрещнаха новата учебна година с реализиран проект, стартирал "като на игра", който обаче придобива все по-голяма популярност.

Учениците превърнаха скучните уроци по българска история в настолна игра, която вече се продава онлайн и намира все повече почитатели. "Цар на историята" е разработена съвместно с класния ръководител на тийнейджърите - преподавателят по предприемачество Калин Радулов.

Първоначално младежите нямат бюджет. Финансират разработването на "демо версия" сами. Още с представянето на играта на Sofia Board Game Weekend тя се превръща в хит. Учениците откриват надежден партньор в лицето на сдружение "Българска история", намират спонсори и скоро "Цар на историята" се превръща във факт.

130 красиво оформени карти с атрактивен дизайн развеждат играчите из дебрите на българската история. Предизвикателството се крие в подреждането им в хронологичен ред, което помага на участника да се ориентира в датите и важните събития от близкото и далечното минало на народа ни.

Самите автори на играта споделят, че тя е улеснила подготовката им по история, но освен всичко друго е развила и техните умения за работа в екип. "Ние сме в реалния бизнес" се превръща в мото не само на петимата млади предприемачи, но и в слоган на цялото училище, което възприема успеха им като свой собствен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега