Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветков: 59 души на висши ръководни длъжности не са подали имотни декларации

Цветков: 59 души на висши ръководни длъжности не са подали имотни декларации

59 лица, заемащи висши ръководни длъжности, не са подали имотни декларации за притежаваното от тях имущество. 26 от тях са членове на ръководни и контролни органи на политически партии, а 21 са магистрати.

59 лица, заемащи висши ръководни длъжности, не са подали имотни декларации за притежаваното от тях имущество. 26 от тях са членове на ръководни и контролни органи на политически партии, а 21 са магистрати. Това съобщи председателят на Сметната палата Цветан Цветков в ефира на БНР, във връзка с днешното представяне на имотни декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности.

"Броят на тези декларации за тази година е около 7 хиляди. Само 59 лица не са подали такива декларации. Сметната палата, от своя страна, трябва да уведоми изпълнителния директор на НАП и ръководителя на ДАНС. Тези институции, в рамките на своите компетенции, ще направят проверки дали има някаква причина те да не подадат тези декларации", поясни Цветков.

По думите му, преобладаващата група лица са членове на ръководни и контролни органи на политически партии. Техният брой е 26. 21 са магистрати – прокурори и съдии. Цветков коментира, че няма обяснение защо те не са подали декларации, имайки предвид, че законът е категоричен, че всяко лице, заемащо висша държавна длъжност, трябва да оповести своето имотно и финансово състояние. "Той е задължен да бъде открит и прозрачен към българските граждани", категоричен бе председателят на Сметната палата.

Цветан Цветков обясни, че 6 месеца ще са необходими на Сметната палата, за да провери подадените декларации и да определи дали има несъответствие между написаното там и реално притежаваното имущество. Той каза още, че в края на септември или началото на октомври, съвместно с НАП, Сметната палата ще представи резултатите от финансовите одити на общините, за да може обществото да знае какво е състоянието им, отразено в техните отчети и установено от проверяващите органи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега