Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цената за сянка по родното Черноморие варира от 36 стотинки до 25 лева

Цената за сянка по родното Черноморие варира от 36 стотинки до 25 лева

Бургас е сред градовете с най-достъпни такси за чадър и шезлонг.

Най-често срещаните цени за ползване на чадъри и шезлонги по българските плажове не надхвърлят по 5 лв. В такива граници се движат цените, срещу които може да се наемат принадлежностите например на плажовете Крапец-север (част 3), къмпинг Добруджа, Каварна (част 3), Моби Дик, Чайка-север, Буните, Офицерски, Варна-централен, Козлука, Несебър-Стар град (обект под закрилата на ЮНЕСКО), Равда-НСА, Поморие-изток, Сарафово, Смокините-север, Аркутино, Бутамята и много други.

За доста от местата цените са напълно достъпни - например Бургас-северен 1,20 лв., Варна Кабакум–север, част 1 - 2 лв., Шкорпиловци-юг – 2 лв. и др.

Най–ниската цена за чадър е обявена на къмпинг Нестинарка - 0.36 лв., за шезлонг - също. Най-високата пък за чадър е на Перла - 25 лв., като за шезлонг там се плаща по 10 лв., а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лв.

На някои плажове се предлагат комплекти (чадър и два шезлонга) при средна цена от 25,87 лв., а на други са само срещу храна или напитки. Много често концесионерите и наемателите обявяват и пакетни услуги и по този начин намаляват сумата за сянка.

На единични плажове има и плажни съоръжения на по-високи цени като шатри например, но наемането им е само по желание на посетителите.

При всички договори за концесии, сключени от Министерството на туризма, бе въведена специална клауза, която да стимулира по-ниски цени на плажните съоръжения. Тя предвижда предложената от кандидата цена на чадъри и шезлонги да е с 40% тежест при избора на стопанин на плажа.

От 1 юни до 1 юли 2019 г. експерти на Министерството на туризма направиха пълна проверка на всички цени за плажни принадлежности по ивиците, с чиито стопани е подписало договори. В контрактите са посочени максималните им размери. Концесионерите и наемателите се задължават да не надвишават определената пределна цена за ползване на чадър и шезлонг за целия период на договора. Нарушението на тази клауза е основание за прекратяване на договора.

Мобилните групи на министерството следят непрекъснато това изискване да се спазва и са безкомпромисни при нарушения. Постоянно се инспектира и изпълнението на всички останали ангажименти по договорите – съотношението между платена и безплатна зона, необходим брой спасители, наличие на оборудван и действащ медицински пункт, почистване на плажа и пр.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега