Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шехерезада танцува в Летния театър тази вечер

Шехерезада танцува в Летния театър тази вечер

Тази сряда омайната разказвачка Шехерезада слага палците, за да разкаже с танц завладяващите си истории. Известният балет по музика на Римски – Корсаков и по хореография на балетмайстора на Бургаската опера проф. Хикмет Мехмедов ще се играе на 2 септември, от 20:00 часа, в Летния театър.

Тази сряда омайната разказвачка Шехерезада слага палците, за да разкаже с танц завладяващите си истории. Известният балет по музика на Римски – Корсаков и по хореография на балетмайстора на Бургаската опера  проф. Хикмет Мехмедов ще се играе на 2 септември, от 20:00 часа, в Летния театър.

Благодарение на изящните танци,  публиката ще се потопи  в света на 1001 нощ, където властва жестокият персийски цар Шахриар, но обграден от прелъстителни ориенталски танцьорки и самата Шехерезада, която знае как да разтопи леденото му сърце. В сряда публиката ще има възможност да гледа  две представления с един билет. Второто е балетът на Франц Шуберт – „Романтично”, отново по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

На сцената ще се изявят солистите на Софийската национална опера Веса Тонова и Емил Йорданов, както и  примабалерината на Бургаската опера Галина Калчева в компанията  на Милен Петров. Сценографията е дело на Борис Стойнов, а костюмите на Цветанка Петкова – Стойнова. „Шехерезада” и „Романтично” са част от афиша на осмото издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров”, които се организират съвместно от Държавна опера – Бургас и Община Бургас в памет на големия маестро. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега