Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП предлага борба с престъпността с общински патрули и видеонаблюдение в реално време

БСП предлага борба с престъпността с общински патрули и видеонаблюдение в реално време

Организацията на тези превантивни мерки за ред и сигурност са залегнали в проекта "Визия за Бургас".

"Проблемът с битовата престъпност в Бургас е сериозен. Община Бургас може да предприеме такива мерки, че драстично тази престъпност да спадне. Това може да стане с превенция". Това коментира пред журналисти депутатът от "БСП за България" - Николай Тишев.

Организацията на тези превантивни мерки за ред и сигурност са залегнали в проекта "Визия за Бургас", който от партията развиват на базата на голямата програма "Визия за България", разработвана на национално ниво.

Според Тишев, една от мерките, които местната власт може да вземе, е служителите на общинска полиция да обикалят като патрулни двойки селата в общината, за да сигнализират на полицията при констатирани нарушения - вандалски прояви, посегателства срещу частната собственост и други.

"Имахме такова предложение преди няколко години, но итогава то не бе възприето от управляващите. Трябва да има политическа воля ифинансов ресурс. Това е вариант за справяне с битовата престъпност", заявиТишев.

Председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов от своя страна коментира, че трябва да сезасили и контролът върху автомобилите нарушители, които блокират възловикръстовища. Той посочи няколко примера за сериозни затапвания пред големитеучилища в Бургас.

Други мерки, включени във "Визия за Бургас" са: общинска охранапо кварталите и селата; промяна в Наредбата за обществен ред и сигурност; видеонаблюдение в реално време; служители зад мониторите в постоянна връзка собщинска охрана и полицията; координиране на общинската охрана с директорите научилища на територията на община Бургас.

Целта е намаляване на кражбите, грабежите, хулиганските прояви ипосегателствата спрямо  МПС в общинаБургас до нива под средните за страната; по-голяма сигурност и спокойствие за гражданитена Бургас и общината; опазване на частното и общинско имущество от кражби ивандалски прояви.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега