Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

ЕК: Не е вярно, че Комисията "проповядва джендър идеология"

Автор: "PoligrafF", от 22.02.2019 0
От Европейската комисия отричат SELFIE да цели установяването на трети пол в България.

В четвъртък министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви пред медии, че ведомството ще иска от Европейската комисия да премахне от анкетата на инструмента SELFIE(самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии) “излишните отговори” от въпрос за пола на децата и подрастващите.

Просветният министър посочи, че възможните варианти за отговор били четири - „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“. Родните институции определиха третата възможност като “проповядване на третия пол” - една от най-горещите теми в световен мащаб. Обществото също реагира остро.

”Неведнъж съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър-идеологията. Не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба, ако има обществено напрежение. Честно казано, аз не съм усетил такова обществено напрежение”, коментира Вълчев, цитиран от БНР.

Часове след като новината заля медийното пространство и социалните мрежи, от ЕК реагираха. От евроинституцията отрекоха да “проповядват джендър идеология”. В изявление, разпространено сред медиите, бе записано, че само държавите членки били компетентни да решават за половото определение, според собствените си институции.

Ето какво още пишат от ЕК:

“SELFIE е доброволен и анонимен инструмент в подкрепа на училищата при употребата на цифрови технологии за преподавана и обучение. Всички заинтересовани училища могат да се регистрират на платформата и да направят самооценката, и резултатите от SELFIE остават само за съответното училище и не се споделят другаде.

SELFIE беше разработен в тясно сътрудничество с експерти по образованието и над 5000 училищни ръководители, учители и ученици. Първата версия на инструмента беше тествана в 650 училища в 14 държави”.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или