Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Железният светилник" идва в Бургас за единадесети път през април

"Железният светилник" идва в Бургас за единадесети път през април

Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят произведението на Димитър Талев през погледа на режисьора Асен Шопов.

Поради големия интерес, няколко месеца след последното си гостуване, емблематичният спектакъл на Театър “Българска армия” - “Железният светилник” ще бъде представен в Бургас за единадесети път. Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят произведението на Димитър Талев през погледа на режисьора Асен Шопов на 15-и април, от 19:00 часа, в НХК.

Талантливата Гергана Данданова отново ще се потопи в образа на непокорната Катерина, а любимецът на публиката Явор Бахаров ще влезе в ролята на дивия Рафе Клинче. С много възхищение и национална гордост ще Ви изпълнят превъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на “Армейците” - Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов, Йордан Алексиев. С чувства на вълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяват образите на жените в “Железният светилник” - Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева –Нети и  Радосвета Василева.

”Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена - изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. Запалването на „железния светилник” разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още... именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители”, казва носителят на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство “Аскеер 2012” - Асен Шопов.

”Железният светилник” отново ще се играе в Бургас, благодарение на Маруся Русева и „Арт Ателие”. Билети можете да закупите на касата на НХК и на тел. 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега