Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

КЗК погна Blizoo за заблуждаваща реклама

Автор: "PoligrafF", от 05.07.2011 0
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала производство, за да установи дали има нелоялна конкуренция при услуги, предлагани от доставчика на интернет, телевизия и телефония "Близу медия енд броудбенд", пише на сайта на антимонополния орган.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала производство, за да установи дали има нелоялна конкуренция при услуги, предлагани от доставчика на интернет, телевизия и телефония  ”Близу медия енд броудбенд”, пише на сайта на антимонополния орган.

Потребител на услугите на “Близу” е подал сигнал по електронната поща на комисията. В него се посочва, че информацията за интернет услуга Blizoo NET 50, качена на сайта на компанията, не е пълна и не уточнява дали предлаганата максимална скорост за качване е за български, международен или за двата вида интернет. Освен това не става ясно дали предлаганата скорост е  гарантирана.

В решението, с което КЗК започва проверката, се посочва, че  ”думата мексимална предполага, че скоростта не е гарантирана, т.е. тя може да бъде и 1 Kb/s”. За други две нет услуги на “Близу” - blizoo net 15 и blizoo net 35, КЗК има съмнения, че се разпространяват заблуждаващи реклами. За първата в сайта няма достатъчно информация, като тя е предлагана без такса за една година, при условие че се сключи договор за 18 месеца.

”Начинът на предлагане на тези услуги и предлагането им на цена от 0 (нула) лева за достатъчно дълъг период от време (1 година), създават основателни съмнения относно разпространяване на заблуждаващи рекламни съобщения и предлагане на услуга под себестойност (нарушения по глава VІІ от ЗЗК) от страна на „Близу Медия енд Броудбенд” ЕАД при популяризиране на Интернет планове”, пише в решението, с което КЗК започва проверката.

Само през тази година “Близу” има санкция от ведомството и е разследвано за заблуда в договор за цифрова телевизия. В края на февруари КЗК глоби “Близу” с 56 288 лв. за нелоялна конкуренция по жалба на “Нет 1” - тогава проверката е установила, че дружеството е предлагало бонуси, с което незаконно е привличало клиенти.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или