Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Автор: "PoligrafF", от 13.10.2017 4
Очаква се тя да бъде включена в дневния ред на октомврийското редовно заседание на Общински съвет.

Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Справка на “PoligrafF” показа, че за последно цената на градския транспорт в Бургас е променяна през 2010-а година. Въпреки че още когато се заговори за евентуално увеличение, от “Бургасбус” обосноваха надълго и нашироко 30-процентното поскъпване, бургазлии посрещнаха новините с остри реакции.

Най-бурно реагираха родители с деца, чиито разходи ще се увеличат най-чувствително, както и пенсионери, за които евентуалното поскъпване на картите с намаление също ще се отрази. Появиха се обаче и коментари в защита на поскъпването на билетчетата, които посочиха, че в действителност качеството на обществения превоз в града се е подобрило.

”Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата”, коментира във Facebook съобщение до кмета Димитър Николов бургазлийка.

Добави в Svejo

Коментари (4)

Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:45
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!
Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:46
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!
detsgg, 08.01.2018, 15:36
For those who currently have an excellent program for your entertainment wants, you might not search for alternate options? The program has a few mistakes that get mended whenever you clean your cache, however for several apparatus; it will not do the job nicely then. On the very top of we require a number. What if you are unable to find a single definite TV series on Terrarium Tv? Exist any programs like Terrarium Tv list at which you can look at your fortune? The response will be really yes.We involve any programs that work a lot better compared to terrarium tv

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Юни дойде и Бургас откри плажния сезон!
» архив

Poligraffски забавно

* Тъщата ми ми дойде на гости. Вече две седмици е тука, но не това е най-страшното... Най-страшното е, че не мога да взема думата, за да й обясня, че с дъщеря й сме разведени от 6 месеца...


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Как ще прекарате летния си отпуск?

На почивка в страната. На почивка в чужбина. Ще правим ремонт у дома. Ще си отспя. Какъв отпуск?
виж резултатите или