Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Автор: "PoligrafF", от 13.10.2017 5
Очаква се тя да бъде включена в дневния ред на октомврийското редовно заседание на Общински съвет.

Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Справка на “PoligrafF” показа, че за последно цената на градския транспорт в Бургас е променяна през 2010-а година. Въпреки че още когато се заговори за евентуално увеличение, от “Бургасбус” обосноваха надълго и нашироко 30-процентното поскъпване, бургазлии посрещнаха новините с остри реакции.

Най-бурно реагираха родители с деца, чиито разходи ще се увеличат най-чувствително, както и пенсионери, за които евентуалното поскъпване на картите с намаление също ще се отрази. Появиха се обаче и коментари в защита на поскъпването на билетчетата, които посочиха, че в действителност качеството на обществения превоз в града се е подобрило.

”Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата”, коментира във Facebook съобщение до кмета Димитър Николов бургазлийка.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или