Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Автор: "PoligrafF", от 13.10.2017 2
Очаква се тя да бъде включена в дневния ред на октомврийското редовно заседание на Общински съвет.

Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Справка на “PoligrafF” показа, че за последно цената на градския транспорт в Бургас е променяна през 2010-а година. Въпреки че още когато се заговори за евентуално увеличение, от “Бургасбус” обосноваха надълго и нашироко 30-процентното поскъпване, бургазлии посрещнаха новините с остри реакции.

Най-бурно реагираха родители с деца, чиито разходи ще се увеличат най-чувствително, както и пенсионери, за които евентуалното поскъпване на картите с намаление също ще се отрази. Появиха се обаче и коментари в защита на поскъпването на билетчетата, които посочиха, че в действителност качеството на обществения превоз в града се е подобрило.

”Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата”, коментира във Facebook съобщение до кмета Димитър Николов бургазлийка.

Добави в Svejo

Коментари (2)

Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:45
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!
Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:46
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Рояци комари атакуват бургаския комплекс "Изгрев". Макар лятото…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или