Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Автор: "PoligrafF", от 13.10.2017 2
Очаква се тя да бъде включена в дневния ред на октомврийското редовно заседание на Общински съвет.

Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Справка на “PoligrafF” показа, че за последно цената на градския транспорт в Бургас е променяна през 2010-а година. Въпреки че още когато се заговори за евентуално увеличение, от “Бургасбус” обосноваха надълго и нашироко 30-процентното поскъпване, бургазлии посрещнаха новините с остри реакции.

Най-бурно реагираха родители с деца, чиито разходи ще се увеличат най-чувствително, както и пенсионери, за които евентуалното поскъпване на картите с намаление също ще се отрази. Появиха се обаче и коментари в защита на поскъпването на билетчетата, които посочиха, че в действителност качеството на обществения превоз в града се е подобрило.

”Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата”, коментира във Facebook съобщение до кмета Димитър Николов бургазлийка.

Добави в Svejo

Коментари (2)

Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:45
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!
Росица Георгиева, 14.10.2017, 15:46
Може да се е подобрила услугата и да се доближава до европейското ниво, но заплатите на хората са много далеч от европейските!

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

А Вие написахте ли писмо на Добрия старец вече? Защото под елхата на…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или