Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Официално: Входираха докладната за поскъпването на автобусното билетче

Очаква се тя да бъде включена в дневния ред на октомврийското редовно заседание на Общински съвет.

Управителят на общинския превозвач “Бургасбус” - инж. Петко Драгнев входира докладната записка за по-скъпото автобусно билетче. Очаква се тя да бъде включена в дневния на октомврийското редовно заседание на Общински съвет, така че новите тарифи за превоз да влязат в сила в началото на следващия месец.

В ценоразписа на общинската транспортна фирма е заложена базова цена от 1,30 за билетчето за градския транспорт. Тя обаче ще важи само за електронните карти и за електронните билети. При закупуване на борда на автобусите и тролейбусите, цената скача на 1,50 лева. Без промяна остава тарифата за нощната линия, която ще продължи да бъде 2,00 лева.

В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Справка на "PoligrafF" показа, че за последно цената на градския транспорт в Бургас е променяна през 2010-а година. Въпреки че още когато се заговори за евентуално увеличение, от "Бургасбус" обосноваха надълго и нашироко 30-процентното поскъпване, бургазлии посрещнаха новините с остри реакции.

Най-бурно реагираха родители с деца, чиито разходи ще се увеличат най-чувствително, както и пенсионери, за които евентуалното поскъпване на картите с намаление също ще се отрази. Появиха се обаче и коментари в защита на поскъпването на билетчетата, които посочиха, че в действителност качеството на обществения превоз в града се е подобрило.

"Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата", коментира във Facebook съобщение до кмета Димитър Николов бургазлийка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега