Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

По 10 лева обезщетение изплати застраховател на близките на загиналите край Своге

Автор: "PoligrafF" , от 22.05.2019 0
Обяснението на застрахователя е, че фирмата превозвач е нарушила правата за превоза и на това основание не се дължи изплащане на обезщетение по застраховката "злополука на пътниците".

Близки на жертви при автобусната катастрофа край Своге са получили обезщетения от по 10 лева за загинал. Обяснението на застрахователя е, че фирмата превозвач е нарушила правата за превоза и на това основание не се дължи изплащане на обезщетение по застраховката “злополука на пътниците”, предава БНТ. Комисията за финансов надзор обаче е задължила дружеството да плати. И то платило - по 10 лева.

Припомняме Ви, че в Кресненското дефиле на 25 август м.г., в близост до Своге, автобус с пътници излезе от пътя, помете четири автомобила и се преобърна на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. При тежката катастрофа загинаха 20 души.

Автобусът, който катастрофира, е имал две задължителни застраховки - “Гражданска отговорност” и “застраховка при злополука”. Стандартното обезщетение за наследниците на загинали при пътни инциденти получават по 50 000 лева. В случая обаче застрахователната фирма отказала да плати, тъй като имало нарушения от страна на фирмата - превозвач, която е сключила полицата.

”Няма пътен лист, списъкът съдържа други хора. В последствие ни се представя някакъв списък, който е продуциран очевидно след пътното произшествие и всички тези несъответствия водят до това, че ние не сме в хипотезата на покрит риск. От компанията твърдят, че на пътниците не са били издадени билети, нито е представен договор за услугата и фактура за плащането”, обяснява изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов в ефира на БНТ.

Председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров оспорва това, като посочва, че за нарушенията си превозвачът подлежи на санкция от Автомобилна администрация. Тези нарушения обаче нямали отношение към валидността на застраховката.

Принудени от Комисията за финансов надзор, застрахователите превели по 10 лева в банковите сметки на хората, като през това време обжалвали акта.

”В случай, че съда се произнесе в наша полза, ще си вземем обратно тези средства от надзора”, заяви Проданов. Компанията твърди, че взима това решение, защото Кодекса за застраховането казва, че подобни спорове се решават само в съда.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или