Тази седмица "КинеДок" ни представя скандинавски филм за войната в Ирак

Автор: "PoligrafF", от 24.02.2019 0
"Няма къде да се скриеш" изследва 5-годишната промяна в една от най-опасните зони в света.

Тази седмица международният проект “КинеДок” ни представя скандинавски филм за войната в Ирак. Филмът “Няма къде да се скриеш” от 2016-а година е дело на режисьора Zaradasht Ahmed. Документалният шедьовър е Шведско-Норвежка продукция.

”Няма къде да се скриеш” изследва 5-годишната промяна в една от най-опасните зони в света - „триъгълника на смъртта” в централен Ирак, през камерата на главния протагонист - медика Нори Шариф. Първоначалната ангажираност с оцелелите и надеждите им за по-добро бъдеще след изтеглянето на американските войски, постепенно се измества от все по-отчайващо опустошение в град Джалавла, докато накрая всички жители, включително и главният герой Нори, бягат от жестокото настъпление на Ислямска държава.


Прожекцията ще се състои в четвъртък (28-и февруари) от 18:30 часа в КЦ “Морско казино”. Входът е свободен.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или