Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Удължават срока за подмяна на касовите апарати

Автор: "PoligrafF" , от 19.02.2019 0
Регламентираният срок до 31 март остава за тези, които са регистрирани по ДДС и не ползват софтуер за управление на продажбите.

Срокът за смяна на фискалните устройства се удължава до 30 септември 2019 г. за икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите и при които се изисква подмяна на софтуера, за да се изпълнят новите изисквания на Наредба Н-18. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в ефира на bTV. Той напомни, че темата за промяната за касовите апарати е от август миналата година, т.е. това, което се оказа голяма изненада за българския бизнес, е тема на дебат от много време.

„След анализ на реалните проблеми регламентираният срок до 31 март остава за тези, които са регистрирани по ДДС и използват обикновен касов апарат, който не е свързан с компютърна система за управление на продажбите“, допълни той.

„Имаме исторически шанс да проправим път към еврото. Няма нито един аргумент против присъединяването на българския лев към Валутния обменен механизъм. Съгласно разговорите през последната година и заключенията на Еврогрупата от юли 2018 г., ако изпълним изискванията на ЕЦБ, за да установим тясно сътрудничество с нея по отношения на банковия надзор, не би трябвало да има пречка българският лев да влезе в ERMII“, коментира още финансовият министър.

На въпрос, свързан с парите от Венецуела, министър Горанов посочи: „Ние разполагаме с цялата информация за транзакциите. Паричните потоци не  са стигали до България с пощенски запис. Те са стигали в българска банка през европейски и други кореспондентски банки в държави, които претендират да са доста по-развити и по-богати от България. Българската народна банка е разполагала с тази информация и неслучайно многократно е отказвала откриването на кореспондентска сметка в тази търговска банка“.

По думите му със сигурност сделките и транзакциите изглеждат със съмнителна икономическа логика, но това не са незаконни сделки дотолкова, доколкото са извършвани от оправомощени за това хора. Друг е въпросът как се управлява в момента Венецуела и дали това не представлява опит за отклоняване на обществен ресурс от тази държава.

Владислав Горанов коментира и ситуацията с измененията в изборното законодателство: „Промяната в позицията ни е свързана с усещането, че се отдалечихме от хората, не искахме те да останат с впечатление, че променяме изборните правила и ги лишаваме от възможността да участват по-активно“.

Той обърна внимание, че мотив за промяната на решението за преференциите е и вътрешнопартийната реакция и решението на лидера на партията, че се създава грешно усещане, че изборните правила се променят в полза на някаква конюнктурна цел.

„Изборното законодателство винаги е било чувствителна тема и сме се стремили да търсим максимален баланс. По време на дебатите в комисиите и в пленарната зала ГЕРБ е търсила позициите на всички парламентарни сили. Ние нямаме никаква причина да сме против преференциалния вот, нашата оценка е, че той до голяма степен ни помага и активира в индивидуалното състезание между участниците в листите“, уточни той.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или