Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

100 млн. лева са необходими за ремонт на старите участъци на "Тракия" и "Хемус"

100 млн. лева са необходими за ремонт на старите участъци на "Тракия" и "Хемус"

„В момента с тази мярка целим две неща. Първо, да разбудим социалното чувство за отговорност и второ, да ограничим скоростта на шофьорите, които не се съобразяват с пътните условия. По-добре да търпя критики от шофьори, които искат да карат със скорост 150-160 км/ч, отколкото от почернени майки“, категоричен е инж. Лазаров.

"Около100 млн. лв. са необходими за основния ремонт на старите участъци от автомагистралите„Тракия“ и „Хемус“. От утре, поради незадоволителното състояние на пътнатанастилка, скоростта на движение по отсечките, които не са ремонтирани отпострояването им, се ограничава до 90 км/ч.", съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. ЛазарЛазаров. Целта е повишаване на безопасността на движение, тъй като чрезограничението шофьорите се предупреждават за участъците с недобра настилка.

„Вмомента с тази мярка целим две неща. Първо, да разбудим социалното чувство заотговорност и второ, да ограничим скоростта на шофьорите, които не сесъобразяват с пътните условия. По-добре датърпя критики от шофьори, които искат да карат със скорост 150-160 км/ч,отколкото от почернени майки“, категоричен е инж. Лазаров.

Председателятна УС на АПИ подчерта, че основният проблем на пътната система през последнитегодини е липсата на достатъчно средства за поддържането й. Секторът енедофинансиран от години. В момента бюджетът на пътната агенция е само вчастта, която се събира от винетни такси, а те по закон трябва да отиват единственоза поддържане на пътищата, заяви инж. Лазаров.

През последните години приходитеот винетки са около 220-230 млн. лв., но за поддържане на пътната мрежа се даватблизо 45% от тях или 105 млн. лв.Председаталятна УС на АПИ припомни, че още през есента е предупредил, че поради недостатъчносредства пътищата не са подготвени за предстоящите зимни месеци и през пролеттана 2015 г. дупките по пътищата ще са много по-големи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега