Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Автобус се взриви в Русия. Може да е терористична атака

Автобус се взриви в Русия. Може да е терористична атака

Най-малко шестима души са загинали, 20 ранени, а 40 са евакуирани, след като експлозия избухна в автобус в руския град Волгоград, предаде РИА Новости.Взривът е станал в района на спирка „Лесобаза" в руския град.

Най-малко шестима души са загинали, 20 ранени, а 40 са евакуирани, след като експлозия избухна в автобус в руския град Волгоград, предаде РИА Новости.Взривът е станал в района на спирка „Лесобаза" в руския град.

"В 14:05 в понеделник получихме доклад за експлозия в пътнически автобус в град Волгоград. Според предварителните доклади, четири души бяха убити и седем ранени", заявиха за Интерфакс от руското министерство за гражданска отбрана, извънредните ситуации и ликвидиране на последиците от стихийни бедствия.

Само час по-късно броят на загиналие и ранените драстично се покачи. 6 души бяха обявени за мъртви, а 20 бяха ранените, от които 7 в много тежко състояние.Една от причините за инцидента, която властите разследват е терористична атака. Появи се информация за неидентифицирано взривно устройство, което се е намирало в кабината при пътниците.

„Според предварителната информация в пътническия автобус е било задействано неизвестно засега взривно устройство, затова една от версиите за причините за инцидента е и тази за терористичен акт”, заявил е източник от местните правоохранителни органи пред Интерфакс.На мястото работи разследващ екип и е създаден специален щаб за действие. Пристигнал е и ръководителят на регионалния централен съвет към Министерството на вътрешните работи, Александър Кравченко.

Националната антитерористична комисия също потвърди, че в автобусът е гръмнала бомба.Властите обаче не изключват и първоначалната версия, според която експлозията може да се дължи на неизправна газова инсталация в автобуса, въпреки че полицията няма такива данни, съобщи РИА Новости.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега