Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Басейнова дирекция": Дигите на плажа в Созопол са издигнати в нарушение

"Басейнова дирекция": Дигите на плажа в Созопол са издигнати в нарушение

БДЧР ще предприеме административно-наказателни мерки по реда на Закона за водите.

Предпазните диги, издигнати от концесионера на плаж "Созопол Централен" са в нарушение. Това констатираха експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“. Те извършиха проверка по сигнал.

Макар темата да се тиражира в социалните мрежи и медиите от миналия уикенд, сигнал в БДЧР постъпил едва в четвъртък. При обхода на плажа служители на контролния орган установили, че е защитна дига е изградена поцялото протежение на плажната ивица с дължина около 500 м. и височината 2,5 –3.00 м.

Проверяващите констатирали още, че багерът на плажа изземва пясък от Черноморе и изгражда дигата. Установено е нарушение на естественото състояние набрега на Черно море в района на морски плаж "Созопол Централен“, за коетоБДЧР ще предприеме административно-наказателни мерки по реда на Закона заводите.

Институцията разпореди на консеционера на Централния плаж в Созопол незабавно да преустанови дейности в Черно море. Действията на концесионера са в несъответствие с уведомление, изпратено до министъра на туризма с копие до БДЧР, съгласно което се предвижда изнасяне на пясъчно покритие от плажа и натрупването му далеч от обичайните ветрови вълни, без да се засягат бреговете на водните обекти.

Във връзка с установеното нарушение на естественото състояние на брега на Черно море фирмата-концесионер на плажа в гр. Созопол бе поканена в тридневен срок да се яви на среща за изясняване на обстоятелствата по случая.

Припомняме Ви, че жителите на крайморското градче реагираха остро, въпреки уверенията на властите, че подобни практики се прилагат в редица други общини по Южното Черноморие. В крайна сметка кметът Тихомир Янакиев постанови спиране на работата за проверка.Стартирана бе и петиция, която за два дни събра над 350 подписа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега