Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ако загубим президентския вот, веднага ще насроча предсрочни избори

Борисов: Ако загубим президентския вот, веднага ще насроча предсрочни избори

"Ако ГЕРБ загуби президентския вот, веднага ще насроча предсрочни избори", обяви премиерът Бойко Борисов, но така и не разкри кой ще бъде кандидатът на партията за държавен глава. По думите му, името ще стане известно едва през септември.

"Ако ГЕРБ загуби президентския вот, веднага ще насроча предсрочни избори", обяви премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV, но така и не разкри кой ще бъде кандидатът на партията за държавен глава. По думите му, името ще стане известно едва през септември. На въпрос дали става дума за мъж или жена, премиерът също не отговори, отклонявайки питането с думите, че "половете нямат никакво значение".

Що се отнася до горещата тема за "Белене", Борисов посочи, че дълговете ни нарастват със 168 хил. евро, или 350 хил. лева на ден заради лихвите. Премиерът заяви, че сега загубите за България от проекта ще бъдат поне 3 млрд. лв. – пари, които са „потънали в един гьол”. Що се отнася до предложението на БСП за рестарт на проекта със стратегически инвеститор, Борисов го приемал като протегната ръка, за да може да продаде реактора по-изгодно.

Това би помогнало в преговорите с Иран, на които предлагаме реактора, който трябва да заплатим, намекна премиерът. „Аз съм много добронамерен човек, когато става въпрос за държавни пари, търся максимално съгласие. Приемам искането за мораториум на БСП като една протегната ръка в преговорите. В момента експертите преговорят дали Иран не би го купил. Ако ние отидем на преговори само с едно единствено решение – имам да плащам толкова пари, ще го вземете ли този реактор, търговецът си прави сметка, че нямаме друг вариант”, уточни Борисов.

Министър-председателят посочи, че рокади в кабинета са възможни, но те ще бъдат оповестени едва след обсъждането им с партньорите на ГЕРБ във властта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега