Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии и местната власт правят града по-зелен с кампанията "Засади дърво"

Бургазлии и местната власт правят града по-зелен с кампанията "Засади дърво"

В нея може да се включи всеки, който иска да засади дърво, да постави своя табелка и да се грижи за него.

Местната администрация даде начало на нова кампания "Засади дърво", в която може да се включи всеки бургазлия, който иска да засади дърво, да постави своя табелка и да се грижи за него. Целта е жителите и гостите на града да се радват на приятна околна среда.

Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони, в които предстои да бъдат засадени нови млади дръвчета. Зоните ще се допълват с нови в останалите квартали и съставни селища на общината. Условията за участие са разяснени на сайта на администрацията. Там са посочени и зоните, които са подходящи за озеленяване с дълготрайна растителност.

"Гражданите сами осигуряват посадъчния материал, което е техният принос към опазването на природата и зелената система на града. Първата от стъпките за включване в инициативата е да заявите своето желание чрез заявление по образец, което може да входирате или изпратите на e-mail: d.taneva@burgas.bg. След това експерт от озеленяване и благоустройство ще се свърже с Вас, за да се направи преценка къде и кога е най-добре да бъде засадено новото дръвче", обясняват от пресцентъра на Община Бургас..

Поддръжката на новата растителност ще се извършва съвместно от гражданите и администрацията. За всяко ново засадено дърво ще се издава протокол и ще се вписва в специална схема. Това ще гарантира неговата поддръжка и опазване във времето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега