Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският омбудсман предлага краткосрочни стикери за Синята и Зелената зона

Бургаският омбудсман предлага краткосрочни стикери за Синята и Зелената зона

Те ще се издават на собственици с постоянен адрес извън Бургас.

Бургаският омбудсман Тодор Стамболиев предлага въвеждането на краткосрочни стикери за абонаментно паркиране в рамките на Синята и Зелената зона, които да се издават на собственици на имоти, чиято адресна регистрация е извън Бургас. Предложението му е входирано за разглеждане от Общински съвет.

Идеята е провокирана от жалба до обществения посредник от страна на бургазлия, който преподава в Спортната академия и живее в София. Всяко лято той прекарвал близо 2 месеца у дома, имал апартамент в града, където почивал през лятната ваканция. Тази година обаче, с въвеждането на Зелената зона, се оказало че няма как да паркира колата си пред блока, без да плаща баснословни суми за това.

"Запознат съм със злоупотребите, които бяха възможни при регистрацията на лица и получаване на временен адрес, както и с упълномощаването на лица, притежаващи МПС, и ползващи под наем имот, попадащ на територията на т.нар. „платена“ зона. Тук, случаят е различен. Предлаганата промяна касае само собственици  на имот с предназначение - жилище", посочва Стамболиев в докладната си до ОбС.

Той подчертава, че тук става дума за собственици, които плащат своите местни данъци и такси и не бива да бъдат поставяни в различно положение от постоянно живеещите в града. По думите на омбудсмана е възможно въвеждането на абонаментен стикер за срок от 1, 2 до 3 месеца, които да се издават и на собственици с различен постоянен адрес.

"Между другото и в сега действащата Наредба никъде в чл.14, ал.3 посочващ съдържанието на стикера, не е въведен период на действие на същия. Има го като възможност на стикера, но не е посочен в Наредбата", обяснява още Стамболиев. 

Той предлага възможност за закупуване на такъв стикер да бъде предоставена на лица, притежаващи недвижим имот-жилище в град Бургас, чийто постоянен адрес не е в Общината, но имота им попада в някоя от платените зони за паркиране. От правото да могат да се ползват временно само собственици, а доказването на обстоятелствата да става посредством документ за собственост-нотариален акт, договор или друг удостоверителен документ и актуална справка за собственост от Агенция вписвания.

"Мисля, че по примера на винетните стикери е възможно да се издават стикери за платено паркиране с отбелязване на период от няколко месеца на валидност. На стикерът за временно паркиране, /както и при винетката/ е възможно да бъде отбелязан различен срок на действие и да бъде заплащана съответно цена, според периода на валидност на стикера", посочва още общественият посредник.

Той добавя, че е възможно тези краткосрочни абонаменти да се удостоверяват и с друг вид писмен документ. Така няма да е необходимо да се променя основния стикер, издаван досега по наредбата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега