Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдигат заплатите на всички здравни работници с 20%

Вдигат заплатите на всички здравни работници с 20%

Заплатите на заетите в сферата на здравеопазването ще бъдат увеличени със средно 20%, обяви здравният министър Десислава Атанасова днес и обясни, че утре ще бъде подписан колективен трудов договор в тази връзка.

Заплатите на заетите в сферата на здравеопазването ще бъдат увеличени със средно 20%, обяви здравният министър Десислава Атанасова днес и обясни, че утре ще бъде подписан колективен трудов договор в тази връзка.

Най-голямо повишение на доходите ще има при новопостъпващите медицински сестри. Нощният труд на лекарите вече няма да се заплаща по 50 стотинки, а по лев, предвижда договорът.  

Министър Атанасова днес беше на посещение в Добрич и обясни, че сега заплатите на лекарите в града са 700-800 лева. Новото увеличение на заплатите на здравния персонал влиза в сила от 1 юли, въпреки че утре ще бъде подписан новият трудов договор, уточни Атанасова. Министърът обяви, че се търсят и начини българските здравни специалисти да останат да работят у нас.

Според Атанасова страната ни има възможност да се възползва от 16 млн. лв. европейски средства, които да бъдат вложени в специализации за младите лекари. Министърът обясни още, че има големи болници с финансови затруднения.

Припомняме, че през миналата седмица стана ясно, че 347, 411 000 лева са дълговете на всички болници в страната. Държавните болници са натрупали дългове за 283 милиона и 688 хиляди лева, като просрочените задължения са за малко над 54 милиона. Дълговете на общинските болници са по-малки -  63 млн. лв., като от тях просрочените са 33 милиона и 988 хиляди лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега