Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Габровецът хвърлил от моста детето си, след като дни по-рано жена му избягала

Габровецът хвърлил от моста детето си, след като дни по-рано жена му избягала

Майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа, тъй като е била заплашвана.

Задържаният вчера 31-годишен габровец, когото полицията спаси от самоубийство, е хвърлил сам детето си от моста над река Янтра дни след като жена му и майка на детето избягала. Мъжът е задържан и срещу него са повдигнати обвинения. По данни на властите, той е криминално проявен за кражба и за средна телесна повреда, за което е излежал осъдителна присъда от 8 месеца.

Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров. Той припомни, че животът на 31-годишния е спасен след близо три часа беседи, като в последния момент са предприети действия по извеждането му от рисковата зона – външната част на парапета на виадукта над р. Янтра.

Директорът на ОДМВР-Габрово обясни, че впоследствие, в района под моста, е открито тяло на дете. Първоначалната версия на мъжа беше, че детето е паднало само. След проведените оперативно-издирвателни действия и оглед на местопрестъплението, мъжът е направил самопризнания и бил задържан.

Муеров поясни, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване. Тя е издирена, като в разговор с разследващите тя споделила, че не е искала никой да знае къде се намира и не е подавала сигнали в полицията. Прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово допълни, че майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа, тъй като е била заплашвана. По думите й  проверки са извършени освен на местопроизшествието, на мястото, където е намерено тялото на детето, също в жилището, в което е живеело семейството.

„Към момента имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи послужиха за привличане на мъжа като обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил, като го е  хвърлил умишлено от висок мост“, обясни тя. Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката на детето и на обвиняемия.

„Бяха направени пълни признания от обвиняемия, биологичен баща на детето. Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес“, посочи Желева. Действията по разследването продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега