Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две млади български лекарки извършиха операция на неродено дете

Две млади български лекарки извършиха операция на неродено дете

Иновативната интервенция продължила 12 часа и спасила живота на плода, позволявайки майката да износи детето още няколко седмици. Бебето се родило здраво през декември и вече е у дома при родителите си.

Две млади български лекарки извършиха успешна операция на неродено дете, предава bTV. Иновативната интервенция продължила 12 часа и спасила живота на плода, позволявайки майката да износи детето още няколко седмици. Християна се родила здрава през декември и вече е у дома при родителите си.

Подобна операция се прави за първи път у нас. Нуждата от нея възникнала по време на редовен преглед. Оказало се, че бебето събира вода в белия дроб. Прогнозата, че няма да оцелее, съкрушила родителите, които 10 години се опитвали да създадат потомство.  

"Решихме, че единственият начин да му помогнем е да извадим тази течност от плеврите", поясни д-р Кристина Чачева, акушер-гинеколог.

"Tакива операции сме гледали по конгреси в чужбина и аз винаги съм си мислила, че мога да бъде зрител, а не участник", коментира колегата й д-р Марина Михова.

"Такива деца не могат да оцелеят, защото тази течност пречи на сърцето и белия дроб, а бебето се роди без такава течност”, посочи д-р Детелина Стоичкова, неонатолог.

И двете лекарки, извършили операцията, са специализирали в Германия, но работят у нас. Родителите нямат възможност да поемат разходите за операцията и д-р Чачева се отказва от хонорара си, за да им помогне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега