Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бюджет 2016 в община Карнобат достига рекордни стойности

Бюджет 2016 в община Карнобат достига рекордни стойности

Бюджетът на община Карнобат за 2016 година може да надхвърли 19 млн. лева, стана ясно на последната сесия на общинския съвет. Съветниците одобриха предложената рамка от 17 293 000 лева, в която увеличението спрямо предходната година е с 846 000 лв.

Бюджетът на община Карнобат за 2016 година може данадхвърли 19 млн. лева, стана ясно на последната сесия на общинския съвет.Съветниците одобриха предложената рамка от17 293 000 лева, в която увеличението спрямо предходната година е с846 000 лв. 

В общината започват годината с внушителен преходеностатък, без никакви задължения към доставчици, успешно приключване напрограмния период и очакват отделно значителни приходи от европейски оперативнипрограми.  Само от един проект по ОП„Развитие на човешките ресурси” се очакват близо 500 000 лв.  

От администрацията запазиха досегашните нива на местнитеданъци и такси, но възнамеряват да гарантират постъпленията в общинската хазнас висока събираемост. Пред общинските съветници кметът Георги Димитровгарантира, че в бюджета ще бъдат осигурени средства за всички дейности. 

За първи път са предвидени 170 000 лева за съставнитеселища извън традиционните разходи за отопление, осветление и поддръжка до момента.От тази сума 140 000 лева ще бъдат разпределени между всички населени местаспоред броя на жителите, а средствата ще бъдат изразходени с решения накметовете или обществените съвети за разрешаване на неотложни въпроси.

30 000 лв. са предвидени за почистване и поддръжка нагробищните паркове в селата. За справка, общите приходи от всички села са малко над120 000 лв. за цялата година. В тях живеят 25% от жителите на общината. 

Повече средства от бюджета са осигурени и за културниякалендар, тъй като през 2016 год. общината ще трябва да обезпечи финансово съссвой ресурс третото издание на Балканския фестивал на изкуствата. 

От 1 февруари ще влезе в сила и 10% увеличение назаплатите на служителите от общинската администрация. По този начин от общинатасе опитват да мотивират своите специалисти, които работят по подготовката иреализирането на поредица от важни проекти. 

От общината определят като свой приоритет разработванетона проекти и търсенето на финансиране за ремонт и изграждане на спортната базав учебните заведения. До момента нито една оперативна програма не предвиждасредства за това направление и затова ще се търсят алтернативни източници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега