Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден на траур в Италия, погребват първите 40 жертви от земетресението

Ден на траур в Италия, погребват първите 40 жертви от земетресението

Днес броят на жертвите вече е 281, а ранените са близо 400 души. 40 от тях са в критично състояние. Около 2 500 италианци останаха без дом.

Ден на национален траур бе обявен за днес в Италия. Знамената бяха свалени в памет на жертвите от мощното земетресение, което разтърси централната част на страната на 24-и август. Днес броят на жертвите вече е 281, а ранените са близо 400 души. 40 от тях са в критично състояние. Около 2 500 италианци останаха без дом.

Днес ще бъдат погребани и първите 40 жертви, предава Ройтерс. Те ще намерят покой в близкото до Аматриче градче Асколи Пичено. Междувременно, разчистването в най-засегнатите региони продължава. Надеждата за откриване на оцелели вече отмира, но търсенето продължава. Макар спасителните служби да описват вероятността като "чудо", доброволците не се отказват, тъй като все още има много безследно изчезнали.

В региона бе обявено извънредно положение, като държавата обеща 50 млн. евро помощ за възстановяването на инфраструктурата и сградите в засегнатите райони, предава ВВС. Най-тежко е пострадал Аматриче, където почти няма увредена сграда. Местните обаче се опасяват, че възстановяването няма да се случи.

Припомняме Ви, че опустошителното земетресение с магнитуд 6,2 разлюля Централна Италия рано сутринта в сряда, около 3:30 часа местно време. Над 1 000 вторични трусове бяха регистрирани в региона през последните три дни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега