Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата ще отпусне 50 млн. лева за повишаване заплатите на медицинските сестри

Държавата ще отпусне 50 млн. лева за повишаване заплатите на медицинските сестри

Вижда ли се краят на протестите?

Правителството ще отпусне 50 млн. лева за повишаване на възнагражденията на медицинските сестри. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет.

"Икономиката се развива, расте и на базата на това можем да си позволим да приемем проекта за допълни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването. Това са около 50 млн. лв. за повишаване заплатите на медицинските сестри", заяви Борисов, цитиран от БНТ.

До 15 май министерството ще представи пред асоциацията на професионалистите по здравни грижи и медицинските специалисти, които участваха в протестите, окончателния вариант на методиката. „Това вече ще означава, че имаме реалното разпределение на ресурса по отделни лечебни заведения, останалото вече е въпрос на прилагане от страна на ръководствата на съответните лечебни заведения“, обясни Кирил Ананиев.

От думите му стана ясно, че една от основните причини за днешното решение на Министерския съвет е демографският проблем в страната, както и наличието на региони, в които достъпът до здравеопазване е затруднен заради отдалеченост, високо планинско разположение или трудна достъпност.

Здравният министър Кирил Ананиев предложи на правителството да приеме постановление за допълнителни разходи в размер до 50 млн. лева. С тези пари ще се увеличат разходите по диагностиката и лечението и осигуряването на медицинска помощ за специфични групи от населението. Средствата ще бъдат отпуснати под формата на субсидии за болниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега