Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експериментален соларен самолет прекоси небето над Атлантическия океан

Експериментален соларен самолет прекоси небето над Атлантическия океан

Експериментален соларен самолет прекоси небето над Атлантическия океан, без да употреби и капка гориво. Полетът на Solar Impulse 2 преодоля разстоянието от Ню Йорк до Севиля за почти четири дни.

Експериментален соларен самолет прекоси небето над Атлантическия океан, без да употреби и капка гориво. Полетът на Solar Impulse 2 преодоля разстоянието от Ню Йорк до Севиля за почти четири дни.

Самолетът излетя от летище JFK в американския град Ню Йорк в понеделник вечерта, предава CNN. Пилотското място бе заето от Бертранд Пикард. Експерименталният апарат бе придружен от представители на испанската авиация, които трябваше да се погрижат пилотът да пристигне в страната невредим.

Самият Пикард е швейцарски гражданин, психиатър и любител летец. Полетът му над Атлантика продължи точно 71 часа и 8 минути. По време на екстремното си пилотиране, той пускаше и редовни постове в социалната мрежа Туитър, сред които снимки на китове, плуващи в океана далеч под него, и др.

Пред медиите Пикард разкри, че от години се готви за този полет, вдъхновен от великите пионери, които преди него са предприемали полети над Атлантическия океан, за да докажат издръжливостта и възможностите на летателния си апарат, както и пилотските си способности.

Solar Impulse 2 е елегантен и особено лек като тегло летателен апарат. Разполага с едно място и лети изцяло с преработена слънчева светлина. Според авторите на проекта това означава, че технологията се е развила дотам, че без гориво вече може да се осъществи по-дълъг полет, отколкото със. Това, от своя страна, се смятало за достатъчно доказателство за бъдещето в соларната енергия във всички сфери на технологиите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега