Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха перничани, крали коли и авточасти по Южното Черноморие

Задържаха перничани, крали коли и авточасти по Южното Черноморие

Двама перничани, крали коли и авточасти по Южното Черноморие, бяха задържани в Китен, съобщават от ОДМВР - Бургас. Автоджамбазите били арестувани по време на опит за кражба на части и вещи от лек автомобил с марка "BMW 525". За момента се събират данни за цялостната криминална дейност на двамата задържани.

Двама перничани, крали коли и авточасти по Южното Черноморие, бяха задържани в Китен, съобщават от ОДМВР - Бургас. Автоджамбазите били арестувани по време на опит за кражба на части и вещи от лек автомобил с марка "BMW 525". За момента се събират данни за цялостната криминална дейност на двамата задържани.

Мъжете са на 26 и 28 години, и двамата от Перник. Задържани са около 2:30 часа сутринта във вторник в Китен. По данни на полицията, гастролиращите крадци упражнявали "занаята си" на територията на Общините Царево, Приморско и Созопол. Разследващите предполагат, че те са извършители и на множество автокражби в София и Перник.

С изключителен професионализъм двамата отваряли купетата наразлични леки автомобили, повечето от висок клас, спрени от водачите си илина паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието,като извършвали кражби на множество части и вещи от моторните превознисредства, предназначени вероятно за препродажба на втора ръка на частни лицаили фирми, работещи в този бизнес.

Към момента е доказано участието им в десет кражби в Приморско, две в Созопол и по една в Царево и Бургас. В квартирата в Приморско,ползвана от двамата перничани, са намерени и иззети част от вещите - предмет напрестъпленията. Със съдействието на служители от ОДМВР – Перник са извършенипретърсвания в домовете на автокрадците в Перник, като са намерени и иззетимножество части и вещи, незаконно отнети от автомобили, сред които фаровена скъпи автомобили, въздушни възглавници, волани, навигации, двигатели наразлични автомобили със заличени номера и др.

В гараж в Перник е установен ииззет лек автомобил “Фолксваген Голф 4” – предмет на противозаконно отнемане оттериторията на София – град.Констатирано е, че повреме на кражбите, извършителите се придвижвали с л.а. “Фиат Добло”, странзитен номер, от който са иззети инструменти за взломяване и демонтаж начастите от МПС.

Предпочитани са били фаровете на скъпи автомобили, сред коитомарките „БМВ”, „Фолксваген”, „Ауди” и „Порше”. До момента са намерении иззети общо 26 комплекта фарове, от които 11 за л.а. „БМВ”, 11 – за л.а. „Фолксваген”/ повечето за модел „Таурег”/, два за „Волво” и два – за л.а. „Ауди”. Иззети сашест въздушни възглавници за л.а. „БМВ”, шест за л.а. „Фолксваген” и три зал.а. „Ауди”.,

Намерени и иззети са пет управления за климатроник за л.а.„Фолксваген”, три за „БМВ” и два за л.а. „Ади”, пет DVDPlayers зал.а. „БМВ”, цял комплекс лайсни с вградени парктроници за „Мерцедес S класа”, двакомплекта модули за климатроник за л.а. „БМВ”, километражи, двигател за л.а.„БМВ”, два волана за л.а. „Ауди” и чети странични огледала. По данни напотърпевшите собственици комплект фарове за БМВ 5 серия /каквито са всички/чисто нови струват около 3 200 лева, а втора употреба комплекта може да сенамери за около 1 200 лв.

Перничаните сазадържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои гледанена постоянната им мярка за неотклонение в Районен съд - Царево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега