Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зоната за обществен достъп отваря през септември

Зоната за обществен достъп отваря през септември

Зоната за обществен достъп би трябвало да отвори през месец септември. Това заяви пред журналисти директорът на „Пристанище Бургас“ ЕАД – Николай Тишев. Днес бе даден старт на изграждането на портала за пешеходен и автобусен достъп, който ще се намира край вълнолома. Алеята за разходки ще започва от кръглата тоалетна и ще свършва между Морската гара и Яхт клуба, а на по-късен етап - до фара.

Зоната заобществен достъп би трябвало да отвори през месец септември. Това заяви преджурналисти директорът на „Пристанище Бургас“ ЕАД – Николай Тишев. Днес бе даденстарт на изграждането на портала за пешеходен и автобусен достъп, който ще сенамира край вълнолома. Алеята за разходки ще започва от кръглата тоалетна и щесвършва между Морската гара и Яхт клуба, а на по-късен етап - до фара.

„В рамките на двеседмици стената ще бъде отворена. След това ще се монтира портала, който щеосигурява достъп за пешеходците и колоездачите, както и този за автобусите. Вначалото достъпът ще бъде от 7 ч. сутринта до 22 ч. вечерта. Чак след това щеобмислим 24-часовия достъп“, поясни Тишев.

По думите му, едва ли някой ще искада се разхожда в 3 часа сутринта, а и е важно да се помисли за безопасността награжданите. Кеят е висок около 160 см., което го прави опасен, особено презнощта, а и предвид туристическия характер на града.

„След като сереновира Яхт клуба и яхтите слязат във водата, гражданите ще могат да серазхождат и до фара“, допълни директорът на порта. Той направи едно важноуточнение – когато има пасажерски кораб, достъпът до кея ще бъде забранен, тъйкато при наличието на такива плавателни съдове, той придобива статута награнична зона.

Край пешеходнатаалея ще бъде изградена и „красива“, както се изрази Тишев, ограда, която даотделя Зоната за обществен достъп от действащите пристанищни съоражения. Щебъдат поставени охранителни камери и физическа охрана на портала. Достъпът щебъде напълно свободен, без да се изискват пропуски или други документи.  

„Днес започваме нещо, за което говоря от 6-7месеца. За щастие, в началото на седмицата общински съвет достигна до товарешение на проблема, вместо, както се говореше, да се закрие дейността в тазичаст от пристанището“, заяви Николай Тишев.

Той изрази надежда, че скоро щебъде решен и проблема с кръглата тоалетна, която в момента препречва пътя наавтобусния портал. Днес строителите започнаха с разбиването на бетонната стена.Строителните дейности трябва да приключат в рамките на един месец.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега