Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инициативата "Големи автори за малки библиотеки" подари нови книги на училището в Ахтопол

Инициативата "Големи автори за малки библиотеки" подари нови книги на училището в Ахтопол

Учениците ще могат да разлистят красивите илюстровани издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки.

Провокирани от срещи и разговори в региона, свързани с обновяването и обогатяването на училищните библиотеки, бургаски народни представители стартираха нова инициатива под надслов "Големи автори за малки библиотеки". Нейната цел е да даде възможност за попълването на библиотечния фонд и на учебните заведения в по-малките и отдалечени населени места.

Второто дарение в рамките на кампанията вече е факт. В рамките на своя приемен ден, народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева се срещна с директора Албена Касабова. В резултат, училищната библиотека в ахтополското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече разполага с нови издания на изучаваните според програмата на МОН заглавия.

"Четенето на книжни издания винаги ще е на мода и ще намира място в живота на подрастващите, вярвам в това. Надявам се инициативата ни да стимулира децата да прекрачат прага на училищните библиотеки и там да открият един друг свят. Това е отворена инициатива, всеки, които желае да се включи в нея, може да се свърже с нас", сподели Саватева.

Учениците в Ахтопол ще могат да разлистят красивите илюстровани  издания на приказките на Братя Грим, Андерсен и Български народни приказки. Сред популярните заглавия за пети, шести и седми клас са още разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков, забавната „Моето семейство и други животни“ на Дж. Даръл и други.  Директорът Албена Касабова от своя страна изненада бургаския депутат със своята стихосбирка „Аз и ти“.

Инициативата "Големи автори за малки библиотеки" вече има и своя Facebook страница, където може да бъде открита актуална информация. Организаторите се надяват и на активност от страна на гражданите, които искат да дарят книги или да помогнат за намиране на конкретни заглавия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега